Uien-gerooidWanneer we door Nederland rijden, zien we de eerste percelen alweer zwart worden…. de oogstwerkzaamheden zijn begonnen. De plantuien zijn al van het land, in het pootgoed is men al druk aan het rooien, de zaaiuien worden gerooid en de consumptieaardappelen zullen snel volgen. Net als de winterpeen en de rest van de gewassen.

Het is de start van het bewaarseizoen en dat betekent dat alle installaties weer opgestart worden. Het is ook een periode van ‘zorg’, want zoals wij wel zeggen: ‘Bewaren is topsport!’ Een topsporter laat zich omringen door begeleiders en dat is bij bewaring niet anders. Zie het als een wedstrijd. De eerste helft is de teelt en verzorging. De tweede helft is de bewaring. In beide helften wordt het uiterste gevraagd en hierbij willen wij u graag begeleiden en assisteren.

In het begin van het seizoen wordt de basis gelegd voor een goed en gezond gewas, hierin speelt de natuur een grote rol. Het groeiproces is voor een groot deel afhankelijk van de natuur. Ieder stressmoment tijdens de teelt kan leiden tot bewaarproblemen en zoals vaker wordt gezegd: een bewaring is geen ziekenhuis, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het product zo goed mogelijk bewaard wordt.

Het is enorm lastig, of beter gezegd onmogelijk om een standaard bewaaradvies te geven. In Nederland hebben we te maken met enorme verschillen als het gaat om neerslag en droogte. Er bestaan grote extremen in verschillende gebieden van Nederland. Een juist bewaaradvies is daarom een individueel bewaaradvies, ofwel altijd advies op maat. Op het moment dat een stresssituatie zich voordoet, zult u voor uzelf een plan van aanpak moeten maken. Wat wil ik bereiken en hoe ga ik bewaren? Ook zult u uzelf de vraag moeten stellen: Is het product überhaupt wel bewaarbaar?

Uiteraard begrijpen wij dat niemand wil horen dat zijn product niet bewaarbaar is. Toch komt dit elk jaar weer voor. Naast de weersinvloeden hebben we ook te maken met verschillende grondsoorten en een diversiteit aan rassen, die allemaal op hun beurt een eigen plan van aanpak vragen. Het is daarom van essentieel belang een persoonlijk advies op maat te maken!

Ventri Techniek is hierbij uw juiste partner! Wij adviseren en begeleiden u graag tijdens het komend bewaarseizoen. Tevens staan wij voor u klaar als het gaat om andere diensten, zoals service van uw installatie of het verhelpen van storingen.

Ventri Techniek heeft ‘Mijn Bewaring op Maat’. Individueel bewaaradvies, speciaal op uw situatie afgestemd. Bent u geïnteresseerd? Of heeft u nog vragen? Stuur een mail naar [email protected] onder vermelding van ‘Mijn Bewaring op Maat’ en wij nemen contact met u op.