Op zaterdag 18 mei 2019 is er een Open Dag bij akkerbouwbedrijf Vogels te Firdgum. Van 11.00 tot 17.00 uur bent u welkom aan de Camstrawei 41 in Firdgum.

100 jarig bestaan tijdens open dag

Maatschap Vogels bestaat in 2019 maar liefst 100 jaar. Om dit samen met de opening van de nieuwe bewaarloods te vieren, wordt op zaterdag 18 mei 2019 de nieuwe bewaarloods opengesteld voor publiek. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom aan de Camstrawei 41 in Firdgum. Naast het bezichtigen van de nieuwe kistenbewaring kan er kennis gemaakt worden met de deelnemende bedrijven. Er is een looproute met interessante informatiepunten op verschillende plekken van het bedrijf.

Maatschap Vogels realiseerde hier een nieuwe bewaarloods voor 4.500 kisten, verdeelt over 9 cellen. Uniek aan de bewaring zijn de betonnen drukwanden die zijn toegepast in de cellen. Deze drukwanden bestaan uit één stuk. Het beton is robuuster en duurzamer en er zijn geen losse elementen.

De aardappel- en uiencellen zijn voorzien van zuigventilatie met toerengeregelde en geluidsarme EC ventilatoren. Tevens is er een verwerkingsruimte gecreëerd waarin een sorteerinstallatie staat, en die gebruikt wordt als wegzetruimte voor het product dat gereed is voor transport.

(Bron DLV Advies)